Autor: Žarko Bogosavljević/grafika: Zoran Strika

Novi Sad
04.04.2017.
10:38 > 20:50
Aleksandar Vučić ostvario je ubedljivu pobedu u Novom Sadu na predsedničkim izborima održanim u nedelju, a neočekivano veliki broj glasača imao je kandidat Saša Janković.
  • Nenad

    06.04.2017 23:26
    Glasala sam za LSDV godinama, tačnije do 2012. Čanak mi se ogadio sa lažima o brizi za Vojvodinu i sa šlihtanjem sa svakom vlasti, zarad ličnog interesa.
    Nadam se da je ovo kraj Lige.
  • Kaligula

    06.04.2017 11:55
    Svaki put kad pogledam boli. 45% marve retardirane i to je previse. Koji slepac moze da glasa za propast i unistenje grada.
  • G

    05.04.2017 22:23
    @Dada - a šta vama govori to što je tzv. opozicija izbacila gomilu kandidata? Da li možemo njih, to društvo profesionalnih foteljaša, nazvati još većom stokom koja se gloži oko imaginarne koske? Lice potpisano sa "Doktor" je većinom objasnilo aktuelnu situaciju, i neće se promeniti ništa ni na narednim izborima ako stoka ostane stoka, ako i sledeći put krenu da šire svoju "brigu" za građane mesec dana pred izbore a da godinama pre toga nisi mogao ni detektivom da ih pronađeš.
  • Grgolj

    05.04.2017 21:00
    ,,Narode, stoko moja!'' (Zoran Radmilović u besmrtnoj ulozi kralja Ibija.)
  • Dada

    05.04.2017 20:44
    @deran
    Nije to "on" sam, Derane, tako jaaaak. Ne zaboravi, to je "on" + sps + js + pups + svm i jos tamo neki. Jasno nisu svi glasaci tih stranaka glasali za njega ali uzmimo ajde da pola jeste. Nek su mu svi oni zajedno namakli jos 6-7%, i eto ti. Jos nesto, ovo su mislim prvi izbori od postojanja Sps da nisu izbacili svog kandidata, sta to govori ? Sledecih 5 god ce sad sa nasim parama da podmiruje svu tu stoku.
  • Jessie

    05.04.2017 20:43
    The third position
    Pa, šta se "dogodilo" na trećem mestu:
    kakav je to kretenizam?! Jel' zato plaćamo onoliki porez pa se svi osecamo kao Kočićev "jaza" pred sudom?Da nam se samo posle ti i takvi "mladi" smeju u fazonu: - baš ga briga, uzo' je lovu-. Smišljeno nametnuta pojava od njihovih generacijskih prethodnika, koji i dalje uspešno jašu. Ništa za ništa. Ima li ikakve razlike između lika "treće mesto" i lika koji se nalazi na kesicama za povrće kao samoreklama i poklon potencijalnom glasaču
    Ovaj komentar ima edukativnu svrhu i molim da ga objavite. Niko nema prava da se poigrava sa državom, izborima i glasačima.
  • lolo

    05.04.2017 14:36
    @Vojvosadjan

    hahahaha kako si ga us**o :D
  • Stex

    05.04.2017 11:38
    Da se zna
    Tom Parovicu isto kao i canku je sns skupljao potpise.
  • Vojvosadjan

    05.04.2017 09:15
    @N. SAD
    Samo da ti skrenem paznju koliko si nepismen i neobrazovan. Kazes da je zastitnik gradjana koristio drzavnu infrastrukturu za sopstvenu promociju (sto Kim Dzong naravno nije). Znacenje pojma infrastuktura jadnice se koristi iskljucivo za tehnicke strukture i sisteme kao sto su vodovod, kanalizacija, putevi, elektromreza.. Sta je radio Jankovic sa infrastrukturom u sopstvene svrhe? Srao u wc? Vozio se autoputem? E kukavce.. bolje ne pisi vise nista jer si toliko smesan da je to cirkus. Razumem da vas ture za kompjutere da lupetate svasta ali brate mili, apelujem na IT sektor SNS-a, stavite bar neke likove s kojima mogu da se raspravljam argumentovano i na koliko toliko nekom intelektualnom nivou a ne sa indijancima s 2 razreda srednje skole.
  • ja

    05.04.2017 09:13
    Kada je reč o tom Paroviću, treba znati par stvari. Prvo, sve te takve opskurne desničare regrutuju i instruišu nereformisane filijale sveprisutne Udbe (u svim svojim pojavnim oblicima: BIA, VBA, VOA, Vojska, carina, Ljajićevo ministarstvo, bivše Dinkićevo ministarstvo, REM, MUP, crkva, SANU, ...). Oni im i nakupe falsifikovane potpise kao što su to prethodni put radili sa onim Bokanom što je krstio vodovodnu mrežu. Problem je u nastojanju svih tih retrogradnih pojava i organizacija da u potpunosti obave svojevrsnu "kretenizaciju" našeg društva u kojem će jedina sredstva informisanja biti RTV, RTS, Pink i Informer. Drugo, tog Parovića je svojevremeno na FTN, u amfiteatru A1, doveo dr Ilija Kovačević, prodekan, pa je Parović celo veče telalio o junačkom "Kosovu u srcu Srbije". Da lije neko dr-a Iliju pozvao na odgovornost? Naravno, nije. Zašto su profesori podržali Vučića? Mislite o tome!
  • RIZBO

    05.04.2017 09:00
    LIMAN AVANGARDA
    naravno da je Sotona izgubio na Limanu!
  • Rade

    05.04.2017 08:39
    Baja između j...
    Baja: "Ovaj crni Rade,verovatno neki dodjoš i plaćenik ,kojem je sve bolje i bolje, kao i Vučiću,em je zatucan i uvlakač,em je ljigara najgore vrste ,a takvi su mahom ovi što podržavaju ovog umišljenog,koji je okupio bednike najgore vrste oko sebe ,samo da bi kao pobedio i to sam...Sigurno se neće javiti neko normalan ili intelektualac,akademik i sl. da lupeta kao ovaj sendvičar ili nešto još gore..."
    Baja druže, izvini.
    Iz tvog vokabilara i načina "razmišljanja" se lepo vidi da si ti sve suprotno od mene: "originalni" Novosađanin, akademski građanin, da nisi zatucan, uvlakač, bednik, NORMALAN i ljigara... čestitam!
    Iz tvog pisnija se lepo može videti kako izgleda "primerak" opozicionog aktiviste u Novom Sadu: "iskompleksirani domorodac" koji je zapeo negde u svom akademskom obrazovanju, kojeg je mimoišlo domaće vaspitanje, koji nema pojma šta je demokratija, tolerancija, jednakost među ljudima (nema dođoša, penzionrea, krezubih,... koji su manje vredni), sloboda govora i kojem je moždana šupljina gde je umesto sive mase pokvarena ploča koja u nedostatku argumenata i inteligencije kako bi se se razložno debatovalo, okreće jednu te istu pesmicu: "Vučić,... bot,... sendviči, ...Vučić,... bot,... sendviči,...Vučić,... bot,... sendviči, ...Vučić,... bot,... sendviči, ".
  • trt

    05.04.2017 06:22
    detaljni podaci?
    je li moguće negde videti rezultate po konkretnim pojedinacnim birackim mestima?
  • Izborno mesto 51

    04.04.2017 23:31
    Samo Jako!
    Glasao sam Belog, a vama ne znam otkud pada na pamet da moj glas tako proizvoljno svrstavate na stranu opozicije???? Ona je bila tu i sada, i da sam hteo, vrlo lako bih je zaokruzio ... Onaj ko je pisao ovaj tekst apsolutno ne razume pojavu Preletacevica, sta ona simbolizuje i zasto je on ostvario ovoliki uspeh! Pozdrav.
  • samo kazem_ns

    04.04.2017 22:38
    Iskustvo
    Pošto penzionerima i ostalim građanima koji se informišu preko rezimskih medija i kojima ne mozes objasniti laganje, manipulacije i podmetačine od dno dna stranke na sledećim izborima svi svojim babama i dedama posakrivati lične karte inače ce nas penzioneri sahraniti.
  • Miloš_NS

    04.04.2017 22:25
    Parović ha ha ha :)
    Najzad sam dočekao taj dan da Parović shvati koliko je mali, bedan i nebitan.

    Potpuni luzer - baš kao što ste napisali i svaka vam čast na tome !
  • Perica

    04.04.2017 22:24
    AJMO AJDE
    SVI U CENTAR
  • N.SAD

    04.04.2017 21:48
    Janković je vodio kampanju za predsednika skoro 3 godine, dok je još bio nekakav zaštitnik građana i za svoje poslove koristio državnu infrastrukturu za ličnu promociju.Koga je on štitio?Možda onoga što ga je Čanak sa svojim ćelavcima prebio na mrtvo ime i na sve to oslobođen a da li je to zaštitnik građana ikad spomenuo, kritikovao rad suda i sl.? NIKAD.Da pobedi neko od ovih žutaća cela Srbija bi izgledala poput Lešanovića.
  • Deran

    04.04.2017 21:39
    Ajojjj...
    Ej pa ja ovo kada vidim, vidim samo jedno svi su luzeri sem Vučića.
    Ovi sitni bi se prelili uglavnom njemu, jer ne bi prešli cenzus, onaj Jankota je upola slabiji od AV-a, Šeki sa 5,72% ne bi svoje glasove dao NATOziciji, pa ne znam odkud toliko ushićenje bilo koga iz opozicije?
    Nije Aleksadar Vučić toliko dobar, koliko je opozicija,loša.

    Čoveče pa on je dobio daleko više glasova, nego svi ovi drugi zajedno na nivou cele države.
    Smešni su mi utopisti, koji misle da je on gotov, da su oni i njihovi pavijani od lidera moćni ko nindća kornjače.
    To su bre sve "Monti Pajtićevska posla".
    Znate ono Razvojna banka Vojvodine, Tesla banka, Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, Kamenica 2 i sl.
  • DDD

    04.04.2017 21:38
    Istina
    SNS je mašinerija ili vojska,ne možete im ništa.
  • ns

    04.04.2017 21:26
    Sem izlapelih penzosa nikoga nisam cuo da je glasao za AV AV AV.
  • mario

    04.04.2017 21:02
    @Sale NS
    Istina je da je opozijca razjedinjena, ali meni lično to nije bilo toliko briga - bilo je dovoljno samo da u zbiru dobiju dovoljno da AV ne dobije čistu većinu, pa bismo lako svi podržali drugoplasiranog opozicionog kandidata (t.j. Jankovića) u drugom krugu. Naravno, treba opozicija da već jednom prestane da se igra, ali pitanje da li bi to pomoglo u ovom slučaju...
  • NS

    04.04.2017 20:46
    # # # #
    Kakvi su rezultati glasanja po ZATVORiMA!?
    Bilo je puno hapšenja pre izbora !?
    Sigurni glasovi...
  • Sale NS

    04.04.2017 19:54
    Pouka
    Hajde neka neko objasni ili konačno shvati sledeću činjenicu: s..ka se udružila uz jednog kandidata, a opozicija ima ostalih 10 kandidata ! Šta se drugo i mogloočekivati ?!
  • Minja

    04.04.2017 19:35
    E moj LSV, sta ste doziveli! Lepo smo vam govorili na sastancima, clanstvo je ljuto, nezadovoljno...samo vam je bitno da vas 10tak ugurate zadnjice u fotelje! Fuj, bagro! Izgubili smo ZR, haloooo ZR je bilo nase najjace uporiste!
  • petrovcan

    04.04.2017 19:17
    U opstini Backi Petrovac Vucic je dobio ispod 50% (48.43%) takodje.
  • Prle

    04.04.2017 18:56
    otpisani
    Kakvi bi tek bili rezultati da su slobodni mediji i da ne živimo u totalitarnom režimu. Nikad manje slobode nego danas, više je bilo slobode i za vreme Miloševića dok AV nije postao ministar informisanja. Tako nam je i danas.
    Takođe me interesuje zašto su zatvorili neka glasačka msta u Novom Sadu preko pola sata u gradu.
    Kobojagi prebrojavaju nepokretne za glasanje usred izbornog dana. To ne bi smelo tako da se radi, a
    da nisu malo dirali kutije?
  • Penzioner

    04.04.2017 18:29
    Za uši
    Sada bi Gospodar Vučić trebao da Parovića uhvati za uši i primora da redovno dolazi u Elektrovojvodinu na posao za onih 200.000 dinara plate koje već pet godina prima. Ulogu Trojanskog Konjine nije uspešno odigrao!
  • Vuk Zeka

    04.04.2017 18:24
    Nije moglo bolje
    Vuk je postao Zeka. Nije ni cudo kad sam video klisanske njuske na mitingu na Spensu. Dno od pokreta.
  • Milan

    04.04.2017 18:10
    Kovilj i Budisa
    Moram da kažem i kod nas je radio taj novi pokret Novosadski Patriotski Pokret. Ista stvar njihove aktiviste obilazila škoda SM reg davala uputstva da vuku ljude i govorili samo br 6.
  • Novosađanin

    04.04.2017 17:25
    obaveštenje
    Nenad Čanak brani Novi Sad i Vojvodinu! Eto zato je u vlasti sa SNS.
  • marko

    04.04.2017 16:35
    @da se zna

    Nije baš najtačnije, ali među retkima smo. Što me neizmerno raduje i baš ohrabruje.
    U Senti je dobio Saša, a Čajetini Stamatović. Ostalo burek.

    Na kraju krajeva Vojvodina je bila poslednji bastion opozicije, zbog kog su i raspisani prošlogodišnji izbori. Podsetiću i da ovde jedino nije prošao Vojin ustav iz 2006. (sa 43% u odnosu na 54% u Centralnoj Srbiji).

    Iskreno se nadam da ćemo jednom (što skorije), vratiti prave vrednosti po kojima smo istorijski bili poznati.
  • dzoni

    04.04.2017 16:24
    Nije tačno da je jedina opština u kojoj je Vučić dobio manje od 50% NS.
    Stamatović ga je opet POBEDIO u Čajetini(ma koliko mala bila) i izgubio je u 2 centralne Beogradske Opštine.Novi Sad nije ništa posebno,dobio je taman nešto manje od proseka.U Subotici gde 60% stanovništva čine ne- Srbi dobio je preko 50%!
    P.S.I jedina opština u Vojvodini u kojoj je izgubio je Senta.Što dovoljno govori samo za sebe.





  • Komsija

    04.04.2017 16:22
    Jedino sto je zaista pozitivno je da su studenti konacno poceli da shvataju da je zivot realna a ne virtuelna kategorija.
    Iz ove zemlje ce se odseliti najobrazovaninji i oni koji to budu mogli jer smo predvidjeni da budemo robovi - sto vec i jesmo!
    Stranci ce pokupovati prirodne resurse a ljudi ce biti "nepotrebni trosak"!
    Zemlja koja ostane bez mladosti nema nikakvu perspektivu.
    Izgleda da je to i cilj!
  • da li cete ikad obja

    04.04.2017 15:36
    da se zna
    jedina opstina u RS gde je AV dobio manje od 50% je Novi Sad
  • mrva

    04.04.2017 15:28
    Jbt ovaj debil (mislim na poslednjeg na papiru) je dobio 800 glasova a 10000 potrebno za kandidaturu!!! Koje su to očigledne prevare, mahinacije... Pa za njega ni rođeni roditelji nisu glasali! Video debil da je politika unosan biznis ovde, može svako ko je dovoljno veliki smrad pa pomislio i on će..
  • Daj, bre

    04.04.2017 15:24
    Pogledaj samo ko je iza malog Aleka na proslavi pirove,,manipulantske pobede i sve će ti biti jasno,naravno ne onma slepim kraj očiju i prazne glave!
  • pajo patak treci put

    04.04.2017 15:23
    zvanicno
    jedina opstina u RS gde je AV dobio manje od 50% je NS Svaka cast
  • pajo patak treci put

    04.04.2017 15:20
    zasto ne objavljujete
    Prema svim rel;evantnim izvorima AV jedino u NS nije osvojio vise od 50%
    Svaka nam cast
  • pajo patak treci put

    04.04.2017 15:19
    zasto ne objavljujete
    Prema svim rel;evantnim izvorima AV jedino u NS nije osvojio vise od 50%
    Svaka nam cast
  • Baja

    04.04.2017 15:17
    Džabe
    Ovaj crni Rade,verovatno neki dodjoš i plaćenik ,kojem je sve bolje i bolje, kao i Vučiću,em je zatucan i uvlakač,em je ljigara najgore vrste ,a takvi su mahom ovi što podržavaju ovog umišljenog,koji je okupio bednike najgore vrste oko sebe ,samo da bi kao pobedio i to sam...Sigurno se neće javiti neko normalan ili intelektualac,akademik i sl. da lupeta kao ovaj sendvičar ili nešto još gore...
  • Lala

    04.04.2017 15:17
    Zamislite da je beli imao koji sendvic. Kakav bi rezultat bio.
  • pajo patak ponov

    04.04.2017 15:01
    cestitam nam
    prema svim zvanicnim i nezvancinim rezultatima jedino u NS AVAVAVAV nije osvojio vise od 50%
    Ponovo nama cestitam posto mi prethodni kometar nisu objavili
  • Robi

    04.04.2017 14:59
    Autonomija je mazanje očiju
    Voleo bih da imamo ozbiljnu Vojvođansku stranku koja bi zahtevala republiku, za početak...
  • Leonid

    04.04.2017 14:44
    NN za Vučića
    Ne znam odakle vam podatak za Novo Naselje, budući da je AV na svih 12 biračkih mesta u ovom delu grada osvojio više glasova od drugoplasiranog Jankovića i trećeplasiranog Belog. Bar se ovo može proveriti!
  • DDD

    04.04.2017 14:24
    Gledao
    Nisu glasači od ddd glasali za Vučića to se zna. Ali zato primećeni na izbornim mestima na celoj opštini Novi Sad su bili novi pokret koji radi protiv Bokana a za Vučića. A koji jača i uzima mu aktiviste čak u adicama sam video kako voze i rade kao nekad Bokan uigrana škola. Par puta sam video kako ih obilaze neki momci u plavoj škodi registracije SM i daju uputstva da izvlače ljude. Mislim da je to neki Kačavenda ako ne grešim a pokret je Novosadsi Patriotski Pokret. Nekad zajedni a sada ratuje protiv DDD.
  • Rade

    04.04.2017 14:19
    Baja u ogledalu
    Baja, druže, ti si o sebi sve rekao rečenicom "Narod je kod nas u većini glup,nepismen,povodljiv,...".
    Mora biti da si se gledao u ogledalu kad si ovo pisao i nadao se da si ti ona "pametna" manjina. Ali sam si sebe pobio...
  • Redakciji

    04.04.2017 14:12
    Ajde proverite rezultate za Naselje još jednom molim Vas, Janković na Naselju nije pobedio ni na jednom biračkom mestu!
  • @Rade

    04.04.2017 14:12
    sta je bolje?
    A sta je to "malo bolje" sad, za tu vecinu koju pominjes? Plate i penzije manje, evro veci, dug veci, cene (svega) vece.

    Mozda je vas nekolicina botova dobila posao (ili neku semu za brzo bogacenje), ali to nema veze s vecinom (ma ni manjinom, u pitanju su izuzeci, mozda 50.000 ljudi ukupno od 7 miliona, znaci statisticka greska)
  • G

    04.04.2017 14:09
    Na Blic je osvanuo jedan odličan članak, bezmalo kao da sam ga lično pisao, sa naslovom 8 grešaka opozicije. Mogli biste, zarad pojedinih poremećenih lica koji uporno etiketiraju građane bez ikakvih dokaza da tekst tog članka prenesete u celosti.
  • Rade

    04.04.2017 14:08
    M. expert za sve
    "M."
    Tvoja ostrašćenost potiče iz razočaranja što si izgubio sigurnu "sisu" za koju si se "krvavo" borio 5. oktobra 2000. Da nešto pošteno radiš u svom životu, sigurno ne bi ovu pesmu pevao. Žao ti je i kukaš što nema više...oduvao te tvoj "krezubi" komšija, polupismeni fizikalac,.. na izborima. Oni više cene ministre "keramičare", upljuvane momčiće iz SNS-a, ... nego tvog lepog Sašu i Vučka malog. Koliko si jadan i patetičan sa svojim pljuvanjem po SNS, a u isto vreme ne vidiš da sam sebe najviše pljuješ. Mućni malo glavicom. Narod na izborima reče da su svi oni koje si nabrojao i ispljuvao bolji od tebe i tvojih za koje si glasao. Možda "narod treba promeniti"? "Krezube" zatvoriti i ne dati im da glasaju kako bi vi "elita" sami sebe izglasali i postavili ponovo na vlast sa sve "originalnim" diplomama. Experti za muljanje i kombinacije. Sto puta mi se više gadi školovan, "elita" čovek koji laže, vara, krade, a vi ih još imate u neograničemim količinama u opoziciji, od onoga ko je neobrazovan, a isto to radi. Ti za lopove iz tvojih redova sigurno imaš "opravdanje", dok je za mene LOPOV - LOPOV, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadao. Zasuci rukave pa u neku privatnu firmu da se malo oznojiš. Javna preduzeća, durštvena, agencije,...su sada rezervisane za krezube, keramičare, one sa kupljenim diplomama... nema za tebe. Ja radim u privatnoj firmi već 20 godina. Od toga živim i muka mi je od takvih "mudrosera" i "boraca" za demokratiju koje zanima samo "hleb bez motike".
  • dobrotvorka

    04.04.2017 14:02
    IMAMO
    Priliku za promene. PRIKLJUČIMO SE STUDENTIMA.
  • Vesko

    04.04.2017 13:55
    Da li će Parović i dalje da tvrdi da je samostalno skupio potpise; reče da je samo u Novom Sadu 2000 ljudi potpisalo za njega, a sada vidimo da je dobio oko 850 glasova?
  • pomrcina

    04.04.2017 13:43
    za Mrvu
    Mrvo, ja upotrebih izraz "PARAMECIJUM".... A takvima i njima slicnim ne vredi i naprosto nema nacina objasniti sta se desava oko njih. Dakle, paramecijum ne vidi dalje od RTS-a, ne razume sta mu ti govoris.... Eto kako ne opasuljih babu i njene drugarice kojima je bitno da od peMzije imaju da namire drzavu, a za ostalo "koliko pretekne". Eto...
  • RIZBO

    04.04.2017 13:43
    RAČUNICA
    Klinton+Bler+Šreder=52,32% i to je ti je ta većina u Novom Sadu!
  • Pera

    04.04.2017 13:15
    AV
    Ovo je propast vučićeve koalicije. 9 partija ga je podrzalo sto znači da naprednjaci nemaju više od 22-25 posto a to imlicira njihovu propast i to ubrzo.
  • маркеђани

    04.04.2017 13:14
    Rade
    Demokratija
    Smešni ste vi takozvani "Novosađani" i takozvane "demokrate" sa vašoim kuknjavom, besom i zapomaganjem posle demokratskih izbora u Srbiji. Nema više da manjina, kojoj je dobro, vlada nad većinom koja jedva preživjava i da se ništa ne menja, kao što beše od 2000. na ovamo.
    ---
    Дакле гласови 1.800.000 грађана су довели на власт некога ко ће да влада над 7.000.000 грађана. Ко је ту мањина а ко већина?
    Ал добро, криви су ови што нису изашли. Њима је изгледа потаман све...
  • Marko DDD

    04.04.2017 13:01
    Ddd-Bokan
    DDD je podrzao Sasu Jankovica !!! Malo se raspitajte vi novinari pre nego sto nesto slazete i iznesete u kavnost
  • M.

    04.04.2017 12:59
    @ Rade
    04.04.2017 • 12:05
    Demokratija
    Smešni ste vi takozvani "Novosađani" i takozvane "demokrate" sa vašoim kuknjavom, besom i zapomaganjem posle demokratskih izbora u Srbiji. Nema više da manjina, kojoj je dobro, vlada nad većinom koja jedva preživjava i da se ništa ne menja, kao što beše od 2000. na ovamo. Tada su nam sudbinu krojili belosvetski "experti", zadrigli muzičari, propale kafedžije, patikaši belog nosa, raznorazni ulični otporaši,...

    Alo botino, da li postoji i nesto pre 2000-te? Ima nas koji se secaju ovih danasnjih, a nekada ondasnjih jahaca apokalipse, sada "spasilaca" onog sto su rasturili 90-ih. Vratili se da stave tacku? O kojoj ti to manjini kojoj je dobro, a nema je vise, ti pricas? O braci i drustvu oko njih? Decku slinavom iz beograda, smecu iz dos-a koji su sad uzdanica sns-a u vladi i na pozicijama u bg? O ministrima koji obozavaju saginjanje, po struci keramicari. O neljudima koji zarad sopstvene promocije salju pilote u smrt, a onda ih optuzuju za alkoholizam? Koga to vise nema u vlasti, a juce ih je bilo? Koliko je porastao spoljni dug srbije za 5 godina? Ko nas to reklamira kao najjeftiniju radnu snagu i jos daje subvencije strancima da se izivljavaju nad radnicima na osnovu kretenskog zakona o radu? ... Koliki je spisak dobrih stvari tvojih idola crni Rade...
  • Gari

    04.04.2017 12:45
    Nemo' vise da mi dolaze ovde trecesmrdijanci da mi pricaju o srBstvu, da ih vise ne cujem. Prodali se Vucicu za saku potpisa.
  • Baja

    04.04.2017 12:31
    Narod je kod nas u većini glup,nepismen,povodljiv,pa ovi manipulatori godinama ga vuku za nos kako hoće,razumem one koje imaju korist,posao,privilegije,zaposlenu rodbinu,ali one paćenike što gladuju ne mogu da plate dadžbine,,što sastavljaju kraj sa krajem i oni što se prodaju za crvenu,litru ulja,wc papir,njih treba lečiti ,preispitati i dozvati pameti...Kakav šljam iza Vučića na proslavi,pa to je da povraćaš mesec dana ,a on kao sam protiv svih ,a okupio pola Srbije,stranke svih vera,narodnosti,koje su se prodale za privilegije njihovih vodja..Bruka i ovi protesti treba da se nastave,omasove,napraviti novi zdraviju opoziciju sa novim ljudima i onda je ovima odzvonilo,jednom za svagda...
  • Doktor

    04.04.2017 12:22
    Šta nije jasno?
    Ovo su jedni od najpredvidivijih izbora u Srbiji ikada. Zašto? Pa građani u ogromnoj većini ne vide opoziciju, ne vide ko bi i šta uradio bolje, aktivirati se mesec dana pred izbore je smešno i žalosno. O sudbini naše države se itekako pitaju spolja a favorit dobije dve nedelje pred izbore podršku EU (i Merkelove lično) i Putina. Nekada najače stranke koje su trebale da budu opozicija su same sebe nokautirale pre svega bajnim vođenjem države a nove jake opozicione stranke se nisu još ni formirale i ne može se preko noći pobediti tako jak protivnik. Pozdrav i još jednom pitanje šta nije jasno?
  • AleVa

    04.04.2017 12:13
    Glasovi DDD zna se gde su otisli tacnije Jankovicu buduci da mu je Bokan bio na skupu, a SPS svakako se pokazalo da nije radio za SNS a moguce ni SPO.
  • ns

    04.04.2017 12:08
    Parovicu je SNS sakupio potpise za kandidaturu pa to se zna.
  • Rade

    04.04.2017 12:05
    Demokratija
    Smešni ste vi takozvani "Novosađani" i takozvane "demokrate" sa vašoim kuknjavom, besom i zapomaganjem posle demokratskih izbora u Srbiji. Nema više da manjina, kojoj je dobro, vlada nad većinom koja jedva preživjava i da se ništa ne menja, kao što beše od 2000. na ovamo. Tada su nam sudbinu krojili belosvetski "experti", zadrigli muzičari, propale kafedžije, patikaši belog nosa, raznorazni ulični otporaši,... koji su se u tom periodu dobro oparešili. Danas ih nema više na vlasti. Ni danas nije dobro ali je bar malo bolje nego kad su nas oni "oslobađali", pa zato Vučić i dobija izbore. Dok god je bar malo bolje nego juče, vi možete da kukate i zapomažete koliko vas volja, sve do sledećih izbora, kada će opet VEĆINA da da svoj sud o vlasti malim kružićem na glasačkom listiću!
  • dule

    04.04.2017 12:05
    Jako je teško izvući neku smislenu paralelu između prethodnih stranačkih i sadašnjih predsedničkih izbora.

    Da li su svi SPS birači glasali za Vučića? Sumnjam. SVM? Još teže.
    Ko je glasao za Jankovića? Da li će ti ljudi glasati za njega ako se priključi DS? Da li će DS-ovci glasati za njega ako napravi novu stranku?
    Čiji glasači su se prelili kod Belog? Da li bi ti isti ljudi glasali za njega i na stranačkim izborima?
    Čiji glasači su se prelili kod Jeremića?
    Kome su otišli DJB glasači?
    Kome su otišli DDD glasači?

    Čanak je mnogo pukao mada po meni i ovo mu je mnogo obzirom šta je radio u poslednjih godinu dana.

    E sad, šta nas čeka u budućnosti?

    Da li će DS uraditi isto što i SNS ili će probati da se vrate na scenu kao DS?
    Šta će raditi Janković - nova stranka ili se priključuje nekom?
    Šta će raditi Jeremić - nova stranka ili se priključuje nekom?
    Šta će raditi Beli?
    Šta će raditi DJB?
    DSS - Dveri - ujedinjenje ili nestajanje?
    Šešelj - ima mnogo godina, problem sa zdravljem. Za par godina realno je da se povuče, šta će biti sa SRS nakon toga?
  • VNS

    04.04.2017 11:56
    1234....
    Dragi Zarko, bas sam trazio po netu da li ima negde ove statistike. Bravo na uradjenom poslu! Ne bih se slozio bas sa digresijom pada djb obzirom na prirodu njihove kampanje, ali mnogo hvala na brojkama i graficima!
  • Notta

    04.04.2017 11:49
    @Mikica izdajnik
    Ne mogu da verujem da neko ko je pismen, i još zna da se "koristi" računarom, može biti tako GLUP da svojim ne izlaskom na izbore pomaže onom koji ima iza sebe armiju od 1.8 miliona poslušnika kojima je jedini zadatak u svojoj zaslepljenosti da glasaju za Vođu.
    Bolje pređi na drugu stranu i ne iritiraj iole normalne!
  • Komifo

    04.04.2017 11:44
    @Mikica izdajnik

    Vas što niste izašli računamo kao beskorisne biljke i teret na glasačkom spisku.
  • Novosadjanin pravi

    04.04.2017 11:41
    Vojvodina drzava
    Mislim da je ljudi vreme da se Vojvodina cepi i osamostaljuje, ziveli bi mnogo bolje nego sada!!!
  • kokica

    04.04.2017 11:38
    kako su (im) skupili glasove
    nemojmo se praviti nevešti, znamo svi ko je i kako skupio glasove i paroviću i čanku i šešelju, pa smo sad kao iznenađeni zašto oni tako malo glasova imaju...čanak dobio hiljadu potpisa u vranju i surdulici, lučanima i sl. ma ajte molim vas...isto i šeki i parović...posle kad je došlo glasanje, ljudi koji dadoše potpise sada lepo glasahu za svoj sns...i šta je nejasno??? sve je jasno, kako su sejali tako su i požnjeli....vreme je za čanka da ode u politički manastir,,,ili barem samostan...
  • Seka Persa

    04.04.2017 11:32
    Tik...tak...

    Satic polako kuca...Ovog puta nije odzvonio...ali TIK TAK!
  • mile

    04.04.2017 11:30
    pocelo je
    konacno je ns shvatio, da sami sebe kaznjavamo, ako ne izlazimo ! cak ni ovo , jos nije nas novi sad ! hteli smo da kaznimo ds a ojadili sami sebe !! e , sad je dosta bilo ! naprdnjaci , pocnite sa pakovanjem !!i mi cemo vam pomoci , ako se jos neckate !! ajd, ajd, pocnite !!
  • mrva

    04.04.2017 11:25
    @Pomrčina

    pa kako svoju babu ne odvratiš od takve gluposti, malo joj pojasniš stvari? Meni nijedna baba nije živa al vala da jeste samo preko mene mrtvog bi otišla i zaokružila 6!
  • nenapredni glasač

    04.04.2017 11:25
    PITAM SE PITAM
    Zašto ne pišete o tome koliko je glasova za AV kupljeno, bez spominjanja ostalih marifetluka?
  • (SNS, SPS, SDPS, JS,

    04.04.2017 11:21
    PUPS, PS, SPO, PSS, SVM)
    Mali DOS,
    Koliko bi tek ovde bili Luzera !?
  • mrva

    04.04.2017 11:21
    preko 40% u ns... jebem ti svoj grad! ali, uz svu krađu i prevare to je svaki peti čovek, kakva apsolutna vlast!?!
  • darko

    04.04.2017 11:16
    Zasto pisete neocekivano visok broj glasaca za Sasu Jankovica? Taj procenat je trebao biti na nivou cele Srbije. Da nije medijski mrak u Srbiji tako bi i bilo, pa bi makar imali drugi krug.
  • Pomrčina

    04.04.2017 11:01
    Zare moj, druze moj, meni nije jasno ko su ljudi koji su u tolikom broju podrzali doticnog, kada ja nikoga ne poznajem ko bi to uradii??? Sa kime god da razgovaram, istomisljenici smo. Jes da je baba moja glasala za AV-a, al sta ce zena kad se ne razume u te nase politike. Ko veli, ne skida se sa tv-a, pa ajd za njega ce. Aj svemoguci Zare, resi tu misteriju: Ko su ti paramecijumi koji su zaokruzili 6
  • Mile

    04.04.2017 11:01
    Najpoštenije bi bilo da SNS sada izbaci LSV iz gradske vlasti.
  • Mikica izdajnik

    04.04.2017 10:56
    Dodatak
    Nas što nismo izašli na glasanje pod ovakvim okolnostima, takođe možete računati u opoziciju.
    Čim opozicija bude bila jedinstvena.
    Znači, kad na vrbi bude obilno rađalo...
  • Ugaseno

    04.04.2017 10:55
    svetlo
    Nista i nikoga ja vise ja ne razumem. Laku noc deco.
  • AVE Parovic

    04.04.2017 10:51
    AVE Miloje
    Parovic da dobije NULA glasova on bi se opet kandidovao. To je covek koji ne razume kada treba prestati sa kandidovanjem.
    Mozda treba da dobije - (minus) 100 glasova pa da se vise ne kandiduje.
    SNS pudlica
  • Ljigasi

    04.04.2017 10:46
    Bruka
    Ljigasi su kaznjeni politikom koju vode, a koja se sastoji u uvaljivanju u udobne fotelje i da budu sto bolje ulizice i poltroni gradskoj vlasti...fuujjj! I ta 2% im je previse... ja im predvidjam kraj,a canku jos jednu kucu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna